Pagina's

zaterdag 17 februari 2018

Wo 26/07/2017 Aken Hotel €59

In de regen trekken we richting Hauptbahnhof er wacht ons weer een treinreis van 7u15 tot Aken met 2 overstappen. Aangezien we voor 10 uur moeten uitchecken in ons hotel en de trein pas vertrekt om 14u30 moeten we enkele uren doorbrengen in het station geen probleem gezien de vele eetgelegenheden en winkels.
Net zoals de eerste keer in Keulen staat er netje aangekondigd waar de wagon stopt waar we moeten opstappen met onze fietsen, de laatste. Wanneer de trein arriveert is de samenstelling helemaal anders dan voorzien. We moeten niet de laatste wagon hebben maar de eerste. Alle fietsers, en er zijn er heel wat, sprinten over het perron zover mogelijk andere passagiers te ontzien. Ook het instappen verloopt dan ook erg chaotisch maar met de hulp van elkaar geraakt iedereen op tijd geïnstalleerd. Op de trein vernemen we van een Nederlands koppel dat ze kampeerden op een leuke camping op geen 10 km van de Brandenburger Tor te bereiken via een leuke fietsweg.
De twee overstappen verliepen bijzonder vlot, waar we op de trein in Berlijn onze bagage moesten afnemen en onze fietsen de trein op dragen, stapten we gewoon met bepakte fietsen de regionale treinen op. Stipt op tijd kwamen we aan in Aken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het afgelegde traject - 2156 km